Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2024, 00:49

Vremeplov: NATO bombardovao Azotaru, Petrohemiju i rafinerije u Pančevu i Novom Sadu

Na današnji dan 1999. godine  NATO avijacija je bombardovala u Pančevu "Azotaru" i pogon izrazito kancerogenog vinilhlorid monomera u "Petrohemiji", pa su zbog rizika ekološke katastrofe evakuisani žitelji obližnjeg naselja. Pet sati kasnije, kilometar i po od pogođenog rezervoara s preostalih stotinak tona opasne supstance u vazduhu je izmerena koncentracija vinilhlorid monomera 7.200 puta veća od dozvoljene. Pogođeno skladište amonijaka u "Azotari" ispražnjeno je nekoliko dana pre napada, a da to nije urađeno hiljadama Pančevaca i Beograđana ne bi bilo spasa. Bombardovane su i rafinerije nafte u Pančevu i Novom Sadu, kao i most na Dunavu između Kovina i Smedereva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na današnji dan NATO bombardovao Azotaru, Petrohemiju i Rafineriju u Pančevu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Apr.2024

PANČEVO – Na današnji dan 1999. godine  NATO avijacija je bombardovala u Pančevu „Azotaru“ i pogon izrazito kancerogenog vinilhlorid monomera u „Petrohemiji“, pa su zbog rizika ekološke katastrofe evakuisani žitelji obližnjeg naselja. Pet sati kasnije, kilometar i po od pogođenog rezervoara...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.