Vranju otkriven spomenik žrtvama NATO bombardovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranju otkriven spomenik žrtvama NATO bombardovanja

VRANJE - U Vranju je danas otkriven spomenik poginulim vojnicima, policajcima i građanima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Na spomeniku ispred Galerije Narodnog muzeja uklesana su imena 95 poginulih, a autor spomenika je beogradski vajar Stanimir Pavlović koji je rođen u Preševu.

Izgradnja spomenika koštala je 10 miliona dinara.

Spomenik su otkrili gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komandant Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije Milosav Simović i načelnik vranjske policije Stole Filipović.

Otkrivanju spomenika prisustvovale su porodice poginulih i nekoliko stotina građana, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i lokalne samouprave.

Stojčić je rekao da je Vranje uvek u svojoj istoriji negovalo uspomenu na poginule za slobodu.

"Spomenik simbolizuje silu koja se pojavljuje odozgo, ali i sunce ispod kojeg je 95 imena, simbola večnosti", rekao je Stojčić.

Spomenik je osveštao vranjski vladika Srpske pravoslavne crkve Pahomije sa sveštenstvom eparhije vranjske.

Cveće i vence na spomenik položile su porodice poginulih i delegacije Vranja, Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.