Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada odobrila Bezbednosni sporazum o razmeni informacija sa NATOM

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je danas da potpiše Bezbednosni sporazum o razmeni informacija

sa NATO, bez čijeg potpisivanja nema punopravnog članstva Srbije u Partnertsvu za mir, izjavio je državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević. On je naglasio da su ovom odlukom širom otvorena vrata za punopravno učešće Srbije u okviru Partnerstva za mir.

"Do današnjeg dana mi nismo bili u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanju da koristimo sve kapacitete i od danas će Srbija biti u mogućnosti da svoje oficire i policajce šalje na najprestižnije vežbe i najprestižnije školovanje u okviru programa Partnerstvo za mir", istakao je Spasojević.

On je dodao da će posle usvajanja sporazuma Srbija biti u mogućnosti da otvori misiju u Briselu.

"Mi smo jedina zemlja na severnoj hemisferi koja nije imala svoju misiju u Briselu i sa današnjom odlukom smo u stanju da polako počnemo pripreme za otvaranje naše misije", rekao je Spasojević.

On je napomenuo da je reč o sporazumu kojeg je zaključilo više od 90 najvećih zemalja u svetu, kao i sve najuglednije međunarodne institucije kao što su UN, OEBS, Ruska Federacija, Evropska unija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.