Veber prebacuje Šolcu nedovoljnu lojalnost NATO-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 14:14

Veber prebacuje Šolcu nedovoljnu lojalnost NATO-u

Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber prozvao je nemačkog kancelara Olafa Šolca prebacujući mu da pokazuje dovoljnu lojalnost NATO-u.

„Mislim da je najbolji put ka miru u Ukrajini da se Vladimiru Putinu ispostavi jasan račun“, rekao je Veber za televizuju „NTV“.

On je ocenio i da Putin računa na nestabilnost i nejedinstvo Evrope.

Veber je kazao da kancelar Šolc pokazuje nedovoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lojalnost partnerima u NATO.

„Pod rukovodstvom Angele Merkel ni jednog trenutka nije postojala sumnja u lojalnost NATO-u“, podvukao je on.

Ukazao je da je simptomatično što Šolc sada u Vašingtonu najpre mora jasno da stavi do znanja da je na strani NATO.

„Činjenica je da postoje nesigurnosti i da je to odgovornost današnje vlade“, objasnio je Veber.

On je kazao da se mnogi zapadni partneri pitaju na kojoj je strani Nemačka.

„Govorimo o ratu na evropskom tlu i u toj situaciji Evropi je potrebna jasnoća celog zapadnog sveta. Nemačka mora Putinu jasno da kaže da će cena biti prevelika i mora je jasno izgovoriti“, objasnio je Veber.

U to, kaže, spadaju ne samo gasovod Severni tok 2, već i međunarodni platni sistem Swift, pošto se ne radi samo o bezbednosti Ukrajine, već i NATO država.

Kao posledica toga Nemačka, prema njegovim rečima, mora promisliti svoju energetsku politiku.

„Jednostrana zavisnost od Rusije je predominantna“, kritikovao je Veber tražeći da se Berlin preusmeri na više tečnog gasa iz SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veber prebacuje Šolcu nedovoljnu lojalnost NATO-u

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2022

BERLIN - Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber prozvao je njemačkog kancelara Olafa Šolca prebacujući mu da pokazuje dovoljnu lojalnost NATO-u.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.