VRI U KOMŠILUKU, NATO TRUPE STIŽU NA GRANICE SRBIJE! Zapadna država šalje dodatni kontigent snaga, cilj je jasan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022, 19:28

VRI U KOMŠILUKU, NATO TRUPE STIŽU NA GRANICE SRBIJE! Zapadna država šalje dodatni kontigent snaga, cilj je jasan!

Imaće potpunu podršku domaćina

Italija će poslati u Bugarsku više od 800 vojnika kako ojačala NATO snage, izjavio je bugarski premijer Kiril Petkov nakon sastanka sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem u Rimu.

- Imamo potpunu podršku italijanskog premijera i Vlade i činjenica da Italija šalje više od 800 vojnika u sastav NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bataljona to dokazuje - rekao je Petkov.

Kao odgovor na ruske akcije, NATO je aktivirao odbrambene planove - raspoređivanje elemenata NATO snaga za reagovanje i postavljanje 40.000 vojnika na istočni bok, zajedno sa značajnim vazdušnim i pomorskim sredstvima, pod direktnom komandom NATO-a uz podršku nacionalnih rasporeda saveznika.

- Uspostavljamo četiri dodatne multinacionalne borbene grupe u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj. Preduzimamo sve mere i odluke da obezbedimo bezbednost i odbranu svih saveznika u svim domenima i pristupom od 360 stepeni. Naše mere ostaju preventivne, proporcionalne i ne-eskalirajuće - saopštila je Alijansa.

Više o naoružanju pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.