VAŽNO JE DA SE SMANJE TENZIJE NA SEVERU KIM Stoltenberg poslao VAŽNU poruku uoči sastanka sa predsednikom Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 20:07

"VAŽNO JE DA SE SMANJE TENZIJE NA SEVERU KIM" Stoltenberg poslao VAŽNU poruku uoči sastanka sa predsednikom Vučićem

Izjava prvog čoveka misIje NATO.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Briselu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je važno da se smanje tenzije na severu Kosova i Metohije.

- KFOR je kao što znate mirovna misija NATO koja je već godinama prisutna na Kosovu u okviru mandata koji je dobila od Ujedinjenih nacija.

Mi sprovodimo našu misiju kako bismo obezbedili sigurno i bezbedno okruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i slobodu kretanja pripadnicima svih zajednica. Naše snage su napadnute u maju, trojica naših pripadnika su tada ozbiljno povređena i to je neprihvatljivo - naglasio je Stoltenberg u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Vučićem u sedištu NATO u Briselu.

On je podsetio da je zbog porasta tenzija povećano ljudstvo KFOR sa još 500 pripadnika i istakao da će snage KFOR nastaviti da sprovode svoju misiju u okviru mandata UN.

- Važno je da se smanje tenzije i stoga pozivamo obe strane da to učine i uzdrže se od akcija koje bi dovele do eskalacije. Smatramo da je jedini ispravan put aktivno učešće u dijalogu u kojem posreduje EU, a podržava ga NATO.

Srbija je već dugo pouzdani partner NATO i uvereni smo da će se angažovati u tom dijalogu na konstruktivan način - rekao je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.