Utvrđivanje posledica NATO bombardovanja jedan od najvažnijih projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđivanje posledica NATO bombardovanja jedan od najvažnijih projekata

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je utvrđivanje posledica NATO bombardovanja Srbije 1999. godine jedan od najvažnijih nacionalnih projekata, jer je njegov osnovni cilj da se deci obezbedi zdrava životna sredina i budućnost bez hipoteka prošlosti.

"Istraživanje i dobijeni rezultati su važni za zdravlje nacije na prostoru čitave Srbije. Primenom međunarodno priznatih metodologija obezbedićemo da istraživanje naučno nesumnjivo pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li su ili nisu, i ako jesu, kakve i kolike su posledice bombardovanja i uništenja petrohemijskih postrojenja na zdravlje nacije i šta treba da preduzmemo kako bi sačuvali genetski potencijal", rekao je Trivan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zaštite životne sredine, on je na sastanku Zajedničkog tela za utvrđivanje posledica bombardovanja Srbije po zdravlje ljudi i životnu sredinu ukazao da bi istraživanje trebalo da obuhvati čitavu teritoriju Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.

Trivan je istakao da je zdravlje dece najvažnije, a ne nacionalna pripadnost, i izrazio uverenje da će se i zemlje u regionu priključiti ovako važnom istraživanju.

Zajedničko telo osnovano je Sporazumom ministarstava zaštite životne sredine, zdravlja, odbrane i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru njega deluje Međuresorno koordinaciono telo (MKT), Savet, Nacionalna mrežna laboratorija i Upravni odbor.

Na sastanku je predstavljen Nacrt programa rada i istraživanja Međuresornog koordinacionog tela koje je angažovano na prikupljanju, analizi i pripremi materijala sa podacima o promenama u stanju životne sredine i prirode, pre i posle NATO bombardovanja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak tela za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja

Izvor: B92, 21.Feb.2020

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je utvrđivanje posledica NATO bombardovanja Srbije 1999. godine jedan od najvažnijih nacionalnih projekata..To je tako, jer je njegov osnovni cilj da se deci obezbedi zdrava životna sredina i budućnost bez hipoteka prošlosti..."Istraživanje...

Nastavak na B92...

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 09:56

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan kaže za RTS se vode pregovori o izbacivanju iz upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu. . Goran Trivan je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se planira ukidanje jednokratne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.