Uslovi za intervenciju

Izvor: Politika, 10.Jun.2011, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovi za intervenciju

Kada prošireno bombardovanje ne dovede do promene režima, onda će NATO još jednom da proširi odobrene mete

Često me ljudi pitaju kako Amerika i NATO odlučuju koji narod treba spasiti vojnom intervencijom, a kojivalja prepustiti sudbini i Bogu.

Da bi NATO i Amerika odlučili da intervenišu da bi vas zaštitili, vi kao ugroženi narod morate da ispunjavate >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << četiri uslova:

1. Režim koji vas ubija i preti vam mora da je dovoljno vojno slab da ne prestavlja ozbiljnu pretnju snagama NATO-a

2. Režim koji vas ubija mora da ne bude bliski saveznik Amerike ili NATO-a u ratu protiv terorizma ili u bilo kojem drugom ratu

3. Režim koji vas ugrožava mora da nije bliski saveznik nijedne druge velike sile, pogotovo ne Kine

4. (ovo je čist bonus) vaša država je vlasnik naftnih rezervi ili nekih drugih prirodnih bogatstava

Ako ispunjavate ove uslove onda postoje velike šanse da ćete biti eventualno spaseni. A spasavanje često ide sporo i može da izgleda dosta nejasno i neodlučno.

Prvo, ako ste narod koji je ugrožen od sopstvene vlade onda morate biti svesni da je za američku ili NATO vojnu (humanitarnu)intervenciju potrebno vreme. Morate imati u vidu činjenicuda vaš život ne vredi ni minimalnog rizika bilo kojeg vojnika NATO-ai zbog toga intervencija u suštini znači bombardovanje sa visine od 20.000 do 30.000 stopa. Drugo, dok se bombardovanje pokrene, vi i vaši sunarodnici ćete biti izloženi mnogo većoj opasnosti, jer će vojne snage lojalne vašem režimu da iskoriste pripremu NATO bombardovanja da bi same pokrenule ofanzivne vojne operacije, sa željom da promene činjenice na terenu i ojačaju sopstvene pozicije.

Kada krene NATO bombardovanje i kad u Briselu i Vašingtonu iskažu nezadovoljstvo što bombardovanje sa 20.000 stopa ne daje dobre rezultate, onda će arhitekti intervencije NATO-ada prošire spisak odobrenih meta, a to će sigurno da znači veće civilne žrtve među vašim sugrađanima koji podržavaju režim, što znači da će podrška režimu da se produbi i ojača proporcionalno stepenu širenja NATO bombardovanja. Generalno ovo znači da će suprotna strana da odlučnije brani režim a njihova želja za osvetom će da im da jošveću motivaciju da istraju.

Kada prošireno NATO bombardovanje i dalje ne dovede do promene režima, onda će NATO još jednom da proširi odobrene mete i na civilnu infrastrukturu sa nadom da će ovo uništavanje infrastrukture ne samo da kazni sve one koji i dalje podržavaju vladajući režim, nego će žešće bombardovanje da poveća politički pritisak na taj režim paće eventualno taj pritisak da postigne kritičnu masu i nateraćerežim da se preda. Imajte u vidu da kada se uništi civilna infrastruktura i ako vaši dođu na vlast preuzeće kontrolu nad osakaćenom i mnogo siromašnijom državom.

Kada i ako NATO pobedi, i uspostavi se nova vlast, imajte u vidu da će zemlje NATO-ada očekuju vašu večnu zahvalnost i da se to pokaže time što će nove vlasti da prihvate servilni stav prema svim zahtevima država NATO-a. Treba očekivati i da će velike firme država NATO-a preuzeti vodeću ulogu u obnovi svega što je NATO uništio. Naravno, nova vlast vrlo brzo će da pokaže da je nesposobna da se izbori sa svim problemima svakodnevnog života u postkonfliktnoj državi, gde građani koji su preživeli rat nemaju strpljenja da čekaju bolji život.

Ako vi kao ugroženi narod ispunjavate ove uslove onda se možete nadati ,,spasavanju” od strane NATO-a. Samo treba da budete strpljivi. Ako ne ispunjavate ove kriterijume, poput građana Jemena, Bahreina, Sirije, Saudijske Arabije i niza drugih sličnih zemalja, onda neka vam je Bog u pomoći.

Obrad Kesić

objavljeno: 10.06.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.