Ulazak u NATO košta: Rusi uzimaju Kijev?

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 18:37

Ulazak u NATO košta: Rusi uzimaju Kijev?

Ukrajina može ući u NATO, ali bez Kijeva, smatra Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

On je detaljnije objasnio o kakvoj ideji je reč.

"Nova ideja za Ukrajinu iz kancelarije Severnoatlantske alijanse: Ukrajina može da uđe u NATO ako se odrekne spornih teritorija. Ideja je zanimljiva. Problem je samo što su sve, navodno, njihove teritorije veoma sporne. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Za ulazak u blok kijevske vlasti će morati da se odreknu čak i samog Kijeva, prestonice drevne Rusije. Prestonicu će onda morati da premeste u Lavov", napisao je on na svom kanalu na Telegramu.

Ranije je šef kancelarije generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen izjavio da bi Ukrajina mogla da dobije članstvo u Alijansi u zamenu za ustupanje dela svoje teritorije Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medved: Za ulazak u NATO Ukrajina će morati da se odrekne Kijeva

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2023

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je na svom telegram kanalu komentarisao izjavu Stijana Jensena, šefa kabineta generalnog sekretara NATO, koji je prema pisanju norveškog "Verdes Ganga" rekao da je moguće da Ukrajina preda dijelove teritorije Rusiji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.