Ukrajina u NATO? Rusija: Reagovaćemo

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 13:11

Ukrajina u NATO? Rusija: Reagovaćemo

Eventualni ulazak Ukrajine u NATO imaće veoma negativne posledice po sistem bezbednosti u Evropi i predstavljaće apsolutnu pretnju za Rusiju.

Ovo je izjavio portparol predsednika Ruje Dmitrij Peskov.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu američkog predsednika Džozefaa Bajdena da Ukrajina još nije spremna za ulazak u NATO, portparol Kremlja je odgovorio: "Znamo da se među članicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alijanse vode veoma žive diskusije, posebno uoči samit NATO-a. Znamo da postoje različite tačke gledišta o ovom pitanju".

"Stav Ruske Federacije je apsolutno razumljiv i dosledan: članstvo Ukrajine u NATO će imati veoma, veoma negativne posledice po celokupnu arhitekturu bezbednosti u Evropi koja je i tako polurazrušena. Ono će predstavljati apsolutnu opasnost, pretnju za našu zemlju, koje će zahtevati našu prilično čvrstu i jasnu reakciju", dodao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.