Ukrajina neće u NATO?

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 15:37

Ukrajina neće u NATO?

NATO ne planira da Ukrajini ponudi članstvo u ovoj organizaciji, rekao je danas španski ministar spoljnih poslova Manuel Albares.

"To pitanje trenutno se ne postavlja. Ukrajina to trenutno ne traži", rekao je španski diplomata kada mu je postavljeno pitanje o ponudi Kijevu da se pridruži Alijansi.

Albares je naglasio da je NATO defanzivni savez, prenio je Tas. "Kriza u snabdevanju hranom je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već stigla i oseća se u mnogo zemalja. Kriza sa hranom će biti duža od rata", rekao je šef španske diplomatije.

On je ocenio da će ovo biti centralno pitanje na sastanku Generalne skupštine UN u septembru i da bi konflikt u Ukrajini mogao da potraje duže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.