Ubijanje i progon Srba - Necivilizacijski čin

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijanje i progon Srba - Necivilizacijski čin

RAČA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je Srni da je progon Srba iz Hrvatske necivilizacijski čin države primjeren ustaškim metodama iz 1941. godine.

Savanović je ubijanje i protjerivanje Srba u akciji "Oluja", koje je bilo povod za današnje prvo državno obilježavanje Dana sjećanja na stradanje i progon Srba, nazvao "idiotskim činom i ideologijom koja nema mjesta u civilizovanom i razvijenom svijetu".

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << odgovorne za ovaj pogrom Srba, Savanović je označio Hrvatsku vojsku, podržanu snagama HVO-a i NATO-a, u odnosu sedam prema jedan.

"Neka im to služi na čast, a neka bude i opomena svim civilizovanim narodima kako ne treba raditi", poručio je Savanović, koji prisustvuje obilježavanju Dana sjećanja koje se održava u Sremskoj Rači.

Za današnju paradu u Zagrebu, on je rekao da je nehuman čin koji ne priznaju razvijene i civilizovane zemlje.

"Oni slave progon, protjerivanje, ubijanje i uništavanje, to je razmišljanje neshvatljivo za zdrav razum", ocijenio je Savanović.

U hrvatskoj vojnoj i policijskoj akciji "Oluja", koja je počela 4. avgusta 1995. godine, ubijeno je i nestalo 2.000 Srba, a više od 250.000 je protjerano iz Hrvatske.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.