UPOZORENJE IZ TIRANE: NATO stvara ISLAMSKU DRŽAVU NA BALKANU! Sledi nam veliki RAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE IZ TIRANE: NATO stvara ISLAMSKU DRŽAVU NA BALKANU! Sledi nam veliki RAT!

Dr Olsi Jazedži, direktor Instituta za slobodne medije iz Tirane navodi da će novi pohod džihadista uskoro krenuti iz Albanije

Albanija je uz podršku NATO pakta i SAD postala glavni džihadistički centar iz kog se sprema napad na Makedoniju. Balkanu preti veliki rat, tvrdi dr Olsi Jazedži, direktor Instituta za slobodne medije iz Tirane.

Vučić: Pretnje iz Prištine plaše i zabrinjavaju, nadam se adekvatnoj reakciji iz sveta

- Novi krvavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pohod džihadista uskoro će krenuti iz Albanije, zemlje koja je uz podršku NATO pakta i SAD postala glavni teroristički centar u Evropi! Veliki rat na Balkanu danas je realniji nego ikada ranije, s tim što NATO ovoga puta neće moći da interveniše kao 1999. godine pošto Srbiju danas štiti moćna Rusija!

Ovo dramatično upozorenje stiže iz Albanije, od dr Olsija Jazedžija, direktora Instituta za slobodne medije u Tirani.

Prema njegovim rečima, teroristi će najpre napasti Makedoniju, posle čega će se sukobi preneti na ceo Balkan.

Albanski analitičar tvrdi da je u čitav plan direktno uključena američka obaveštajna agencija CIA.

- U decembru 2016. agent CIA Džon Brenan došao je u Albaniju i izdao odobrenje za rat protiv Rusije. Edi Rama, veliki prijatelj Džordža Soroša, odmah potom je okupio albanske partije iz Makedonije i naredio im da podrže Zorana Zaeva. A Zaev je obećao da će stvoriti treću polualbansku državu na Balkanu - objašnjava Jazedži, dodajući da u Albaniji postoje terorističke organizacije koje direktno štite SAD i EU.

- Prva je Feto grupa, navodno instrumentalizovana od strane nemačkih obaveštajaca, a druga je mudžahedinska grupa MKO koju kontrolišu Amerikanci. Balkan je postao regrutni centar za ISIS tokom rata u Siriji, a SAD sada u Albaniji prave novu džihad-državu. Ključni deo slagalice jeste konfiguracija Albanije kao centra novog džihada protiv Slovena u Makedoniji, ali i protiv Teherana i Ankare. Zašto to radi NATO? Pa, oni opet stvaraju pretnju i krizu da bi opravdali svoje postojanje - navodi Jazedži.

- Balkan danas lako može da eksplodira, ali za razliku od 1999, NATO neće bombardovati Beograd jer bi to nova generacija ruskih raketa lako sprečila! - dodaje on.

Niko od zvaničnika nije komentarisao ove navode. Na drugoj strani, bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da upozorenje stručnjaka iz Tirane nipošto ne treba olako shvatati.

- Albanski teroristi rade sve da okupiraju Balkan i realizuju projekat "velike Albanije". Spremni su na sinhronizovane provokacije, političke akcije i oružane napade. Kosovo je teritorija na kojoj niko nema kontrolu i odličan je teren za pripremu terorističkih akcija - naglašava Petrić.

Analitičar Saša Borojević kaže da je veoma realno stvaranje novih džihadističkih centara u Albaniji.

- Samo u Beogradu je otkriveno 1.200 radikalnih islamista. Uglavnom se radi o izbeglicama sa Kosova, koje se finansiraju iz Beča. Beogradski mesdžid (neformalno mesto okupljanja) podređen je Furkanu iz Novog Pazara, koji je prema jednoj verziji ispostava vehabijske kolonije iz Gornje Maoče, dok prema drugoj njim upravljaju Albanci sa Kosova - zaključuje Borojević.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.