UPOZORENJE IZ RUSIJE: NATO podstiče Ukrajinu da vojnim putem reši problem Donbasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 23:24

UPOZORENJE IZ RUSIJE: NATO podstiče Ukrajinu da vojnim putem reši problem Donbasa

Predstavnici država NATO-a podstiču Ukrajinu da vojnim putem reši konflikt u Donbasu, izjavio je predstavnik Rusije u kontakt grupi za rešavanje problema na ukrajinskom istoku Boris Grizlov

- Zbog odbijanja Ukrajine da razgovara o pitanjima koja se tiču osiguranja primirja čudno izgleda politička i vojna podrška Kijevu brojnih zapadnih država. Političari, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre svega, predstavnici država NATO-a koji podržavaju vojnu aktivnost kijevskih vlasti idu protiv rezolucije Saveta Bezbednosti UN. To nije ništa drugo već podsticanje Ukrajine na nepolitičko, vojno rešavanje konflikta - izjavio je Grizlov.

On je podsetio da je u Minskim sporazumima uneseno da se ne sme dozvoliti ovakav scenario.

- Minski sporazumi nedvosmisleno govore da mirovni politički dijalog između Kijeva i Donbasa nema alternativu - dodao je diplomata.

Grizlov je rekao da je na današnjem sastanku kontakt grupe, kao i na prethodnom, ukrajinska delegacija uz podršku OEBS-a odbila da razgovara čak i o praktičnim mehanizmima za realizaciju dogovora o unapređenju primirja iz 22. jula 2020. godine.

- Kijevu je potrebna samo imitacija pregovora i pi-ar. Ubistva Oružanih snaga Ukrajine civila u Donbasu nazvali su predstavom. To je vrhunac cinizma - naglasio je ruski diplomata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.