UPALIO SE ALARM NA ZAPADU! Stigla ŽESTOKA osuda za Trampa nakon izjave da podržava Putina da napadne članice NATO: UŽASAVAJUĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 18:05

UPALIO SE ALARM NA ZAPADU! Stigla ŽESTOKA osuda za Trampa nakon izjave da podržava Putina da napadne članice NATO: "UŽASAVAJUĆE!"

Oglasila se Bela kuća nakon Trampove šokantne izjave

Nakon Trampove izjave, Bela kuća je reagovala oštrim rečima, nazivajući njegove reči "užasavajućim i nedoličnim".

Izjava bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o NATO savezu izazvala je oštru reakciju Bele kuće, koja ju je nazvala "užasavajućom i nedoličnom". Tramp je tokom jednog skupa NATO izjavio da SAD ne bi štitile države "delinkvente" i da bi "ohrabrile" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusiju da napadne članice NATO koje ne plaćaju svoje obaveze prema Alijansi.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odmah je reagovao na Trampovu izjavu, ističući da svaki nagoveštaj da NATO saveznice neće braniti jedna drugu podriva bezbednost Alijanse i dovodi američke i evropske vojnike u rizik. On je naglasio da bi na svaki napad na NATO usledio ujedinjen i snažan odgovor, preneo je Rojters.

Tokom svoje posete Parizu, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg istakao je da bi svaki napad na NATO savez izazvao ujedinjen i snažan odgovor. Ovo je bio odgovor na Trampovu izjavu da bi "ohrabrio" Rusiju da napadne države članice NATO koje ne plaćaju svoje obaveze.

Stoltenberg je naglasio da je svaki napad na NATO savez ozbiljna pretnja i da se Alijansa neće kolebati u svojoj odlučnosti da se ujedini i odbrani sve svoje članice.

Nakon Trampove izjave, Bela kuća je reagovala oštrim rečima, nazivajući njegove reči "užasavajućim i nedoličnim". Ova reakcija jasno pokazuje da postoji jasno neslaganje između bivšeg američkog predsednika i aktuelne administracije kada je reč o politici prema NATO savezu.

Srbija Danas/Republika
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.