UBICA NATO BRODOVA: Venecuelanski Suhoji imaju MOĆNO ORUŽJE, američka flota NEĆE PRIĆI slobodnoj zemlji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBICA NATO BRODOVA: Venecuelanski Suhoji imaju MOĆNO ORUŽJE, američka flota NEĆE PRIĆI slobodnoj zemlji (VIDEO)

Venecuelansko ratno vazduhoplovstvo je demonstriralo svoju sposobnost da se suprotstavi vojno-pomorskim borbenim efektivima uslovnog neprijatelja. U okviru velikih vojnih vežbi strategijskog formata "Angostura-200" višenamenski lovci ruskog porekla Su-30MK2V primenili su protivbrodske rakete dometa 150+km.

Ovaj tip rakete klase vazduh-more je lansiran u okviru velikih vojnih vežbi koje se realizuju u ovoj državi. Na video-materijalu je prikazan proces kačenja rakete na borbenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << letelicu, zatim uzletanje dežurne pare, zajednički prelet preko ratnih brodova venecuelanske ratne mornarice i lansiranje rakete, piše portal Bog Rata.

Taktička protivbrodska raketa klase vazduh-zemlja H-31A (NATO kodifikacija Crypton) takođe ruskog porekla, namenjena je za uništavanje površinskih ciljeva na vodi, čije deplasman dostiže 4500 bruto tona. To mogu da budu borbeni brodovi, a takođe i pomorska desantno-transportna sredstva.

Su-30 MK2V #Venezuela Air Force pic.twitter.com/eitSpTjnJM

— Sukhoi Su-57 frazor🇷🇺🇮🇳 (@I30mki) February 13, 2019

Prilikom svog leta raketa dostiže brzinu do 3,600 km/č (na visini neposredno iznad vode njena brzina je nešto manja i dostiže oko 2,200 km/č). Opremljena je probojno-rušećom bojevom glavom težina 100-110kg. Njen maksimalni domet zavisi od varijante njene modifikacije, i kreće se u opsegu od 70-160km.

Na cilj se navodi pomoću aktivne radarske glave za samonavođenje. Karakteriše je visoka otpornost na protiv-elektronsko ometanje koje izvodi neprijatelj.

Pored protiv-brodske varijante postoji i varijanta za borbu protiv radarskih kapaciteta protivnika. Ova raketa ima još veći domet (oko 250km), a zahvaljujući svojoj velikoj razornoj moći efikasno neutrališe ove sisteme do te mere, da su oni praktično više nepopravljivi.

Ruski višenamenski borbeni avion Su-30MK2V može da koristi i druge tipove visokopreciznog oružja, kao što su to npr. rakete H-59M i H-29T. Ove rakete su namenjene za uništavsanje širokog spektra kopnenih i pomorkih ciljeva neprijatelja.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.