U slučaju da Rusija napadne Finsku i Švedsku, tri NATO države NAJAVILE da prve priskaču u pomoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 18:00

U slučaju da Rusija napadne Finsku i Švedsku, tri NATO države NAJAVILE da prve priskaču u pomoć

Najavljena velika podrška

Norveška, Danska i Island su u zajedničkom saopštenju najavile podršku kandidatima za NATO Švedskoj i Finskoj u slucaju da ih neko napadne.

- Zajedno sa Danskom i Islandom, Norveška je spremna da svim sredstvima pomogne svojim nordijskim susedima ako postanu žrtve agresije na svojoj teritoriji pre nego što postanu članice NATO - rekao je norveški premijer Jonas Gar Stere, preneo je Rojters.

I francuski predsednik Emanuel Makron u potpunosti podržava odluku Švedske da se pridruži NATO, saopšteno je ranije danas iz Jelisejske palate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovačevski obećao Stoltenbergu da će Skoplje Švedskoj i Finskoj ubrzati odobravanje članstva

Izvor: Danas, 16.Maj.2022

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i pozdravio inicijativu Švedske i Finske da postanu članice Alijanse, saopštila je vlada u Skoplju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.