U TOKU PRIPREME VOJSKE ZA NAPAD RUSIJE NA NATO? Oglasili se Nemci, mobiliše se 30.000 vojnika Bundesvera

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 14:17

U TOKU PRIPREME VOJSKE ZA NAPAD RUSIJE NA NATO? Oglasili se Nemci, mobiliše se 30.000 vojnika Bundesvera

Navodno se mobiliše 30 hiljada vojnika Bundesvera

Ministarstvo odbrane Nemačke je, komentarišući objave u medijima o navodnom „tajnom planu“ napada Rusije na NATO, saopštilo da je razmatranje čak i potpuno malo izvesnih scenarija deo svakodnevnih vojnih poslova, preneo je nemački tabloid „Bild“.

- Razmatranje različitih scenarija, čak iako su oni izuzetno malo verovatni je deo svakodnevnih vojnih poslova, naročito tokom vojne obuke - saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je iz Ministarstva na zahtev „Bilda“.

Prethodno je „Bild“, prema tajnom dokumentu Bundesvera u koji je imao uvid, objavio da se NATO sprema za veliki ruski napad na istočnom krilu.

Portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova ironični ocenila da plan koji je objavio nemački tabloid „Bild“, a prema kome bi Rusija mogla da napadne NATO, predstavlja moćan prošlogodišnji horoskop za Ribe u Raku koji je mogla da sastavi ministar inostranih poslova Nemačke Analena Berbok.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše navode o „planu napada“ Rusije na Nemačku i izjavio da se ovo izdanje u poslednje vreme ne libi da objavljuje razne neproverene vesti.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.