U Srbiji NE POSTOJI PORODICA koja nema nekog OBOLELOG OD RAKA! Doktorka Danica Grujičić o POSLEDICAMA NATO BOMBARDOVANJA 20 godina kasnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji NE POSTOJI PORODICA koja nema nekog OBOLELOG OD RAKA!" Doktorka Danica Grujičić o POSLEDICAMA NATO BOMBARDOVANJA 20 godina kasnije

Načelnica Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije ( KCS) Danica Grujičić izjavila je danas da bombardovanjem 1999. godine nije zagađena cela Srbija i da mora da se napravi naučna studija koja će dokazati šta je u Srbiji zagađeno.

Moraju se gledati lokacije koje su bombardovane, a bombardovano je 70 odsto civilnih ciljeva - istakla je doktorka Grujičić.

Ako pogledate stanovništvo Srbije, 7,2 miliona iz 2010. po popisu, moramo biti svesni činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne postoji porodica u zemlji koja nema nekog obolelog od malignih bolesti, rekla je Grujičićeva.

- Ono što smo kao kliničari primetili, to je da se određene vrste tumora koje su se javljale isključivo kod ljudi od pedeset ili šezdeset godina - sada javljaju kod dece - dodala je Danica Grujičić.

Ona je rekla i da su se u jednom periodu, od 2008. do 2012. godine, drastično pogoršali rezultati lečenja dece.

Prema njenim rečima, mora da se napravi naučna studija koja će dokazati šta je u Srbiji zagađeno.

- Ne možete gledati celu populaciju, morate gledati lokacije koje su bombardovane, a bombardovano je 70 odsto civilnih ciljeva, svako postrojenje koje je bilo na mapi hazarda - rekla je Grujičićeva.

Ako se desi poplava, zemljotres, bombardovanje, tada se oslobađaju toksične materije iz tih postrojenja i u određenom regionu se pravi ekološka katastrofa, pojasnila je.

- Nije cela Srbija zagađena - rekla je Danica Grujičić.

Doktorka dodaje da bi trebalo napraviti metodičnu i tačnu naučnu analizu bombardovanih postrojenja sa toksičnim materijama, i da postoje priznati matematičke modeli na osnovu kojih može da se izračuna koliko je bilo toksičnih materija.

- Kasnimo, ali nismo zakasnili - zaključila je Grujičićeva.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.