Izvor: Piplmetar.rs, 07.Jul.2023, 03:39

U Rumuniji centar za obuku ukrajinskih pilota F-16

Beta07.07.2023. 00:46

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK
Rumunske vlasti saopštile su danas da na svojoj teritoriji, uz pomoć savezničkih zemalja, otvaraju centar za obuku pilota, posebno Ukrajinaca, za američke lovce F-16 u sklopu njihove borbe protiv ruske invazije.
„Sa drugim saveznicima i kompanijom koja proizvodi te lovce, u Rumuniji će biti otvoren regionalni centar za obuku pilota za te letelice“, navodi se u saopštenju rumunskog Saveta za nacionalnu odbranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> U centru će se obučavati rumunski piloti američkih F-16, a biće otvoren i za pilote iz zemalja NATO-a i partnera, među kojima je i Ukrajina.
Nekoliko zemalja želi da pomogne Ukrajini da obuči svoje pilote F-16 posle zelenog svetla koje su dale SAD.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.