Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Letoniji se prvi put pojavile stalne vojne formacije NATO-a

17.07.2015. -

U Letoniji se pojavila prva jedinica iz integracionih sila NATO-a, prenosi list „Leta“.

Pretpostavlja se da će među zadacima jedinice biti koordinacija snaga Alijanse u slučaju krize u Baltičkom regionu. To je prva stalna vojna formacija NATO-a u Letoniji nakon njenog pridruživanja bloku. Navodi se da će ceremonija otvaranja jedinice biti održana na jesen.

U ovom trenutku, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sastav jedinice ulazi nekoliko letonskih vojnika, a komandant joj je pukovnik Erik Naglis. Prema rečima rukovodioca jedinice, do 2016. godine broj vojnika jedinice će iznositi oko 40 ljudi.

Estonija, Letonija i Litvanija obratile su se ranije NATO-u sa molbom da se na njihovoj teritoriji razmeste stalne kopnene snage.

U pismu predstavnika baltičkih zemalja zatraženo je da se u svakoj državi stacionira bataljon od 700-800 vojnika.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.