Trinaest godina posle

Izvor: BKTV News, 29.Mar.2012, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaest godina posle

Navršilo se 13 godina od NATO agresije na Srbiju. Strahovite agresije gde je život izgubilo između 2500-3000 ljudi, od čega čak 89 dece. Vrhunac pokolja je dvogodišnja Milica, koju je 'Milosrdni anđeo' ubio na noši. Oko 500 pripadnika snaga bezbednosti gubi život u borbi sa šiptarskim teroristima i višestruko nadmoćnijim NATO bombarderima iz vazduha.
Tokom 74 dana žestokog i bespoštednog bombardovanja izvršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je preko 30.000 borbenih letova i ispušteno je na stotine hiljada tona različitih ubojnih sredstava, od čega i ogromne količine uranijuma.
Nakon prestanka agresije, štetu koju je pretrpela ekonomija merila se desetinama milijardi dolara. 'Milosrdni anđeo' ostavio je za sobom porušene fabrike, uništenu infrastrukturu, nerešen konflikt na Kosmetu, ožiljak na srcu svima koji su preživeli.
Nasilno i krajnje bestijalno otet nam je Kosmet, najdraže parče srpskog neba. Ovaj prostor osim što obiluje enormnim prirodnim resursima pod zemljom, šumama i pitkim vodama, on je i centar srpske duhovne i materijalne kulture. Ni manjeg parčeta zemlje, ni većeg boogatstva za Srbe.
Trebalo bi svi da se kolektivno zapitamo, da li je agresija na Srbiju završena, ili je samo uzela drugo obličije. Dok srpski narod na severu Kosmeta vodi borbu sa NATO vojnicima, za očuvanje suvereniteta Srbije nad Kosmetom, i očuvanje svojih domova, u isto vreme biva etiketiran od strane medija kao 'huliganska i kriminalna rulja'.
Kazu, 'sever Kosova je centar kriminala'. I da je tako, pa ko je kriv za to? Umesto da Zandarmerija 'siđe' na Kosmet i da po rezoluciji 1244 štiti svoj narod i sprovodi zakone republike Srbije, ovako, u sadejstvu sa NATO-om samo podriva dosadašnji učinak, i gura Srbe u ruke šiptarske lažne države.
I gde smo 13 godina posle. Ono što su SAD tražile od SRJ u Rambujeu, a što je tadašnji politički i vojni vrh odbio, korak po korak, taj sporazum se privodi kraju. Prošle godine, Ministarstvo odbrane Srbije potpisalo je sporazum sa Ministarstvom SAD-a, gde je NATO vojsci omogućen besplatan tranzit preko Srbije, kao i korišćenje svih kapaciteta Vojske Srbije besplatno. Uspostavljena je NATO baza na Kosmetu.
Izostao je samo još referendum Albanaca, gde bi se oni izjasnili o budućem, statusu Kosmeta....
Lični stav: Aleksa Jovašević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.