Toni Bler specijalni gost Vlade Srbije na obeležavanju godišnjice bombardovanja

Izvor: Njuz.net, 19.Mar.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni Bler specijalni gost Vlade Srbije na obeležavanju godišnjice bombardovanja

Napomena: Ova vest je šaljive prirode„Poseta Blera na godišnjicu bombardovanja najbolji način da pokažemo da se sećamo i da pamtimo“

BEOGRAD, 19. mart 2015, (Njuz) – Bivši premijer Velike Britanije i nezvanični savetnik Vlade Srbije Toni Bler bice specijalni gost na obeležavanju godišnjice početka NATO bombardovanja Srbije 24. marta.
Bler je, kako saznajemo iz Vlade Srbije, na obeležavanje pozvan u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Srbiju u prethodnom periodu.
- Gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Toni Bler je Vladi Srbije potpuno besplatno izašao u susret i upoznao ministre sa deliveri junit sistemom, a takođe im je održao i nekoliko predavanja na druge teme. Najmanje što smo mogli da učinimo je da ga ugostimo na dan koji svima nama mnogo znači i koji svake godine obeležavamo – kažu u Vladi.
Šesnaesta godišnjica bombardovanja biće obeležena ispred zgrade Generalštaba Vojske Srbije, gde će se javnosti obratiti Aleksandar Vučić i Toni Bler.
- Ovo je najbolji način da pokažemo da se sećamo, da pamtimo i naravno da gledamo ispred sebe, u gospodina Vučića i gospodina Blera – rekao je danas ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin.
Kako kažu u Vladi Srbije, osim zahvalnosti za usluge, Bler je pozvan i kao veliki borac za svetski mir.
- Bler je uvek zagovarao izbegavanje sukoba po svaku cenu i njihovo rešavanje na miran način. Pravo je čudo kako do sada nije dobio Nobelovu nagradu za mir i nadamo se da će ta nepravda uskoro biti ispravljena. Uostalom, ni mnogi veliki glumci nikada nisu dobii Oskara, pa to nije umanjilo njihovu veličinu – poručili su iz Vlade.
Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je poziv Bleru da prisustvuje obeležavanju godišnjice bombardovanja sasvim u redu.
- Pa ne mislite valjda da je trebalo da pozovemo one zločince Klintona i Havijera Solanu? To su ljudi kojima se u Srbiji sudilo zbog bombardovanja. Bler je, sa druge strane, poznat kao istaknuti prijatelj Srba, a takođe i kao savetnik brojnih zemalja poput Egipta ili Libije. Ako je bio dobar njima, ne vidim zašto ne bi bio i nama – zaključio je Dragomir Anđelković.
Nenad Milosavljević
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.