TRINAEST GODINA OD MILOVE PREVARE! Evo gde je Srbija danas, a gde Crna Gora - TUŽNI TAOC DPS ELITE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRINAEST GODINA OD MILOVE PREVARE! Evo gde je Srbija danas, a gde Crna Gora - TUŽNI TAOC DPS "ELITE"

Na dan kada Crna Gora obeležava 13 godina od referenduma o nezavisnosti zemlja ostaje podeljena, pa dok za jedne napuštanje zajednice sa Srbijom predstavlja "istorijski podvig", za druge je projekat nastao na prevaran način i simbol NATO okupacije.

Vlasti Crne Gore su iskoristile i ovaj jubilej da građanima poruče kako žive u zemlji koju najbliže opisuju superlativi. U čestitki povodom Dana nezavisnosti 21. maja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednik Milo Đukanović je ocenio da je "vreme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija".

- Postala je važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO alijanse, na pragu članstva u EU. Država koja je regionalni lider u razvoju ekonomije - kazao je Đukanović. Slične ocene izneli su i premijer i predsednik Skupštine Crne Gore, Duško Marković i Ivan Brajović.

Ako se ostavi po strani utisak da za crnogorske prvake prvo ide članstvo u NATO, pa zatim deset praznih mesta i samohvala vladajuće elite, proslava Dana nezavisnosti jasno svedoči o podeljenosti crnogorskog društva.

I dok je u Crnoj Gori minimalna plata i dalje ispod 200 evra, a broj kilometara izgrađenih auto-puteva od sticanja nezavisnosti 0 (i slovima nula), Srbija nastavlja da grabi ka budućnosti.

Prosečna plata raste, grade se novi auto-putevi, svi nesporazumi koje Srbija ima na diplomatskom polju se ne rešavaju vučenjem NATO alijanse za rukav i uvođenjem sankcija Rusiji, već sastancima sa najvažnijim svetskim liderima i diplomatskim razgovorom.

Dok Srbija ne želi da poklekne pred pritiscima Albanaca, u Crnoj Gori je vladajuća Milova elita rešila da Albance koristi kao pse koje huška na sopstveni, neposlušni narod.

U novoj opštini Tuzi na glavni državni praznik, pored crnogorskih, prvi put se ravnopravno ističu i albanske nacionalne zastave. Dok vlasti na to žmure, istovremeno kao poslednji korak u zaokruživanju crnogorskog identiteta na sva zvona najavljuju otimačinu imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Prema zvaničnim rezultatima, na referendumu 2006. godine glasalo je 419.240 građana ili 86,5 odsto od ukupnog broja birača.

Crnogorsku nezavisnost podržalo je 230.661 građana ili 55,5 odsto, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 185.002 ili 44,5 odsto, ali je ogromnom broju Crnogoraca koji se smatraju Srbima bilo zabranjeno da glasaju na referendumu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crna Gora proslavila 13. godišnjicu nezavisnosti

Izvor: VOA, 21.Maj.2019

U znaku brojnih svečanosti i građanskih protesta, Crna Gora je proslavila 13. godina od sticanja nezavisnosti, tokom kojih je primljena u NATO i došla na čelo kolone zapadnobalkanskih država koje čekaju prijem u EU. Njen predsjednik, Milo Đukanović, rekao je tom prilikom da “poslije samo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.