Svi saveznici u NATO-u se slažu da Ukrajina treba da bude članica, ali posle pobede - Generalni sekretar NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2023, 21:14

Svi saveznici u NATO-u se slažu da Ukrajina treba da bude članica, ali posle pobede - Generalni sekretar NATO-a

  Sve zemlje članice NATO-a složile su se da Ukrajina treba da se pridruži alijansi, ali smislena rasprava o tom pitanju je moguće tek nakon što ona pobedi u oružanom sukobu sa Rusijom, izjavio je u petak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
On je to izjavio kada je stigao u američku avio-bazu Ramštajn u Nemačkoj pre sastanka Ukrajinske odbrambene kontakt grupe koja će razmotriti nove isporuke oružja Kijevu. „Svi saveznici u NATO-u su se složili da će Ukrajina postati članica“, rekao je on u komentarima koje prenosi alijansa. Ali on je rekao da „ako Ukrajina ne prevlada kao suverena, nezavisna nacija u Evropi, nema smisla razgovarati o članstvu“. Stoltenberg je takođe rekao da će alijansa pomoći Ukrajini da izgradi „bolju i svetliju budućnost“ za svoj narod. Generalni sekretar, koji je posetio Kijev 20. aprila, rekao je da je njegova poruka ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom bila da će NATO dugo podržavati Ukrajinu. On je obećao nove isporuke oružja Kijevu i pomoć kako bi se osiguralo da sistemi, koji su već obezbeđeni, dobro funkcionišu. Šef NATO-a je rekao da je ukrajinski predsednik zatražio od alijanse da isporuči više sistema protivvazdušne odbrane, teških tenkova i mlaznjaka. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.