Švedska će podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022, 15:39

Švedska će podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u

Švedska vlada donijela je u ponedjeljak, 16. maja, službenu odluku o podnošenju zahtjeva za članstvo u NATO-u, slijedeći korake susjedne Finske u potezu koji će ponovno iscrtati geopolitičku kartu sjeverne Europe, piše Reuters. "Švedska će podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u kao sredstvo odvraćanja od ruske agresije, izjavila je u ponedjeljak švedska premijerka Magdalena Andersson, ističući da još ne vidi direktnu vojnu prijetnju toj zemlji. Naglasila je da je Vlada odlučila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska odlučila da podnese zahtev za članstvo u NATO-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2022

Švedska premijerka Magdalena Anderson objavila je danas da će se Švedska pridružiti Finskoj u podnošenju zahteva za članstvo u NATO-u, u vreme ruske invazije na Ukrajinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.