Sve više NATO snaga blizu ruske granice

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više NATO snaga blizu ruske granice

NATO je već pojačao svoje prisustvo nedaleko od ruske granice, izjavio je u petak generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

NATO prebacuje dodatne vojne jedinice na istok Evrope (Foto: Arhiva)

 

Stoltenberg je za nemački dnevnik "Bild" rekao da NATO trenutno prebacuje dodatne vojne jedinice u istočnu Evropu i vrši veći broj patrolnih letova na spoljnim granicama.

 

Prema njegovim rečima, Alijansa izvodi nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojne vežbe svaki drugi dan.

 

On je objasnio povećano prisustvo NATO-a u istočnoj Evropi riječima da postoji potreba da se spreči da situacija u Ukrajini preraste u novi hladni rat.

 

Stoltenberg je naglasio da Alijansa više nema saradnju od poverenja sa Rusijom, pošto je Moskva narušila osnovu bezbednosti u Evropi.

 

U proteklih nekoliko meseci, NATO je poslao dodatne snage na Baltik nakon izbijanja političke krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji u martu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.