Sve najbolje deci

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2010, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve najbolje deci

30.11.2010. -

Sve najbolje deci. Ovo je ključna tema trećeg ekspozea predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva u Federalnom saboru. Sve najbolje podrazumeva pre svega brigu o generaciji koja stasava, što znači osiguranje dobrih vrtića, kvalitenog medicinskog obsluživanja i visokog nivoa obrazovanja. Ipak bez obzira na to što je ekspoze imao upečatljiv socijalni karakter, predsednik je oko sat vremena govorio o nasušnim problemima ruskih građana, međunarodna problematika nije ostala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << po srani. Dmitrij Medvedev izrekao je stav Rusije na pregovorima sa NATO-om u pogledu PRO. Ili ćemo postići saglasnost po tom pitanju, ili nas očekuje novi talas trke u naoružavanju, podvukao je ruski predsednik.

Dmitrij Medvedev nije slučajno dotakao ovu važnu temu u svom ekspozeu, kaže predsednik Fonda za podršku vojnim reformama Pavel Zolotarev.

Radi se o tome što sistem PRO može da ima dva cilja. Onaj koji je deklarisan, to je odbijanje potencijalne opasnosti od strane Irana i Severne Koreje. I drugi, to je prednost u ratovima budućnosti, beskontaktnim, bez aktivizacije grupacija kopnenih trupa. Ova dva cilja su praktično nespojiva. Zato što prvi zahteva nesumnjivu saradnju sa Rusijom. Drugi, o kojem sam govorio, čini saradnju sa Rusijom nerealnom. To će produbiti liniju podele između Rusije i NATO-a, između Rusije i SAD.

Ipak glavno u aktuelnom obraćanju ruskog predsednika Federalnom saobru je socijalna tema. U uslovima kada još do kraja nisu prevladane posledice krize, Rusija ne smanjuje, već naprotiv uvećava socijalne troškove. To je ozbiljan podsticaj da aktivnije radimo kod sebe u regionima i da se socijalni programi o kojima je govorio predsednik realno realizuju: bilo da je to pomoć invalidima, finansijska podrška porodicama sa decom, mere podsticanja nataliteta ili podrška siromašnim porodicama – govori gubernator Tjumenske oblasti Vladimir Jakušev.

Midernizacija zemlje glavna je tema prošlogodišnjeg ekspozea predsednika koja je nastavljena ove godine, kaže ministar za ekonomski razvoj Elvira Nabiulina:

Danas su bili izrečeni konretni predlozi u svim ključnim sferama ekonomije. Pre svega sa tačke gledišta podrške inovacionih projekata. I najvažnije rešenje koje smo očekivali tiče se malog biznisa. Izrazili smo zabrinutost povodom negativnih posledica po mali biznis zbog naglob povećanja socijalnih i osiguravajućih isplata. Doneta je odluka da se za mali biznis utvrde olakšice u prelaznom periodu.

Predsednik je dotakao probleme koji birnu sve. Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril zadovoljan je time što je predsednik stavio akcenat na socijalne probleme. Bio sam vrlo zadovoljan time što je glavni akcenat stavljen na čoveka, ljudsku ličnost, i u prvom redu na dete na omladinu, rekao je patrijarh..

Danas u Rusiji diskusije na temu socijalne pravde imaju veliki značaj, zato što ekonomija slobodnog tržišta, slobodne konkurencije prestpostavlja stvaranje mehanizama podrške socijalno nezaštićenih slojeva stanovništva.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.