Sve je više naznaka – zaobići će proceduru i ulaze u NATO?

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 11:51

Sve je više naznaka – zaobići će proceduru i ulaze u NATO?

Zemlje članice NATO možda su spremne da uklone pojedine prepreke na putu Ukrajine da pristupi tom vojnom savezu, kaže nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

''Sve je više naznaka da će se svi složiti oko toga. Ja bih bio otvoren za to'', rekao je Pistorijus, odgovarajući na pitanje novinara o navodima da se SAD zalažu za to da Kijev ne mora da prodje kroz formalni proces kandidature koji je bio obavezan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za druge zemlje u prošlosti.

Ranije ove sedmice Pistorijus je poručio da će Nemačka pripremiti više od 100 tenkova ''Leopard 1A5'' za Ukrajinu do kraja ove godine. On je naveo da Berlin nije u mogućnosti da zameni svaki onesposobljeni tenk u Ukrajini, ali da će nastaviti sa isporukom remontovanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pistorijus: Kijevu će možda biti dozvoljeno da zaobiđe procedure na putu ka članstvu u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2023

Zemlje članice NATO-a možda su spremne da uklone pojedine prepreke na putu Ukrajine da pristupi tom vojnom savezu, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.