Šutanovac: Ne pita se narod o NATO-u

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Ne pita se narod o NATO-u

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je Vojska Srbije, objektivno, na prostorima bivše Jugoslavije najozbiljnija vojska, a u regionu, posle rumunske, i najveća i da danas nema vojske u okruženju koja bi mogla da nas "razbije".

Šutanovac otkriva da su mu politički uzori Kemal-paša Ataturk i Vuk Karadžić i to zato što su reformisali svoje zemlje u momentu kada je to bilo nepopularno.

Ministar vojni zato, na pitanje o referendumu o ulasku Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << NATO, u intervjuu za "Pres" odgovara:

"Da je Vuk Karadžić išao na referendum o pravopisu, mi danas ne bismo imali moderno pismo. I zato o strateški važnim pitanjima ne možemo da odlučujemo u atmosferi opšte hajke ispunjene emocijama".

Upitan da li misli da je prirodno da Srbija uđe u NATO, on odgovara da "misli da je neprirodno da se Srbija izoluje u bilo kojem smislu - bezbednosnom, političkom ili ekonomskom".

Šutanovac na pitanje koja je glavna razlika između JNA i današnje vojske, odgovorio da danas imamo kompaktniju državu i kompaktniju vojsku.

"Ono što je današnja prednost jeste profesionalizacija, jer u modernom svetu profesionalac vredi četiri regruta. To ukazuje da od ove godine imamo veću moć nego što smo imali godinama unazad", rekao je ministar odbrane čija je plata, kako je naveo, na nivou potpukovnika koji nema rešeno stambeno pitanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.