Izvor: B92, 13.Maj.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Još dve mirovne misije

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je da će pripadnici sistema odbrane do kraja godine učestvovati u još dve mirovne misije u inostranstvu.

Šutanovac je rekao da se te misije već pripremaju i "da se očekuje da će biti realizovane u toku ove godine". On je dodao da se treća od planiranih mirovnih misija u Ugandi, koja je trebala da bude realizovana u saradnji sa Francuskom, neće realizovati ove godine. Ministar je najavio da će Srbija uskoro otvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju kancelariju pri NATO u Briselu.

Šutanovac je objasnio da su nam se Francuzi zahvalili, jer su vojne lekare pronašli na drugoj strani.

Srbija u ovom trenutku učestvuje samostalno u mirovnim misijama UN u Kongu, Obali Slonovače i u Liberiji, dok je prisutna i u Čadu zajedno sa predstavnicima norveškog kontingenta.

Šutanovac je najavio i da će do polovine godine, a možda i ranije, Srbija otvoriti kancelariju pri NATO misiji u Briselu.

Srbija, koja je članica programa Parterstvo za mir, kroz tu kancelariju sarađivaće na više raznih projekata sa programom Partnerstvo za mir, kao što to rade i druge države, članice istog programa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Srbija otvara kancelariju pri NATO

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2010

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je danas da će pripadnici srpskog sistema odbrane do kraja godine učestvovati u još dve mirovne misije u inostranstvu, kao i da će Srbija uskoro otvoriti svoju kancelariju pri NATO u Briselu...Šutanovac je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.