Stoltenberg spreman za razgovor sa Lavrovom

Izvor: Blic, 23.Jan.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg spreman za razgovor sa Lavrovom

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je spreman da se susretne sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom idućeg meseca u Minhenu kako bi razgovarali o ukrajinskoj krizi.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Ukrajini, Stoltenberg je za Rojters rekao da se radi o "značajnom povećanju ruskog teškog naoružanja" u jugoistočnoj Ukrajini, gde su poslednjih dana obnovljeni sukobi ukrajinske vojske i proruskih snaga.

"Reč je o tenkovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojnim vozilima, artiljeriji i naprednim sistemima PVO", rekao je Stoltenberg tokom posete Prištini.

On je istakao da je spreman da sa Lavrovom razgovara na marginama Minhenske konferencije koja će biti održana od 6. do 8. februara.

"Mogu da potvrdim ono što je rekao Lavrov pre nekoliko dana - da smo spremni da se sastanemo u Minhenu", kazao je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šef NATO: Pričaću sa Lavrovom

Izvor: B92, 23.Jan.2015

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je spreman da se susretne sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom...Govoreći o trenutnoj situaciji u Ukrajini, Stoltenberg je za Rojters rekao da se radi o "značajnom povećanju ruskog teškog naoružanja" u jugoistočnoj Ukrajini, gde su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.