Stoltenberg pozvao Rusiju da zaustavi rat

Izvor: Beta, 26.Nov.2022, 22:23

Stoltenberg pozvao Rusiju da zaustavi rat

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju da zaustavi rat i okonča globalnu prehrambenu krizu koju je ratom izazvala."Pre 90 godina, užasni holodomor Sovjetskog Saveza ubio je milione Ukrajinaca. Danas Rusija koristi glad kao oružje rata protiv Ukrajine i da stvori podele i dalju nestabilnost medju ostatkom sveta", rekao je on, a objavljeno je na zvaničnom sajtu NATO-a.Stoltenberg je na Medjunarodnom samitu o bezbednosti hrane u Kijevu "Zrno iz Ukrajine" rekao da će NATO "stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno".Ukrajinci su obeležili 90. godišnjicu početka holodomora, ili Velike gladi tokom 1932. i 1933. godine, od čijih posledica je umrlo najmanje 3,9 miliona ljudi jer je sovjetska vlada konfiskovala zalihe hrane i žita i deportovala mnoge Ukrajince.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg pozvao Rusiju da zaustavi rat

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju da zaustavi rat i okonča globalnu prehrambenu krizu koju je ratom izazvala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stoltenberg: Članice NATO-a uspele da povećaju proizvodnju opreme i municije iz sovjetskog doba

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2022, 13:19

Saveznici u NATO-u zadržali su proizvodne kapacitete i uspeli su da povećaju proizvodnju delova i municije iz sovjetskog doba za Ukrajinu, koja još uvek ima dosta artiljerije iz tog vremena, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. "Proizvodnja (municije) je povećana. Delimično, članice...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.