Stoltenberg poručio Zelenskom: Možete u NATO samo ako pobedite Rusiju

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:39

Stoltenberg poručio Zelenskom: Možete u NATO samo ako pobedite Rusiju

Ukrajina mora da pobedi u sukobu protiv Rusije kao "suverena evropska država", kako bi pretendovala na članstvo u Severnoatlantskoj alijansi.

Ovo je izjavio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu.

"Najhitniji zadatak trenutno je da se uverimo da će Ukrajina pobediti kao suverena nezavisna evropska država. Glavni fokus mora da bude na obezbeđenju pobede Kijeva. To će biti preliminarni uslov za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o članstvu", objasnio je Stoltenberg.

Ranije je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio da ako Kijev ne dobije poziv u NATO na samitu u Viljnusu u julu, to će demotivisati Oružane snage Ukrajine.

Stoltenberg je prethodno, 19. juna, izjavio da na samitu u Viljnusu i prilikom pripreme za njega, saveznici neće razmatrati formalan poziv Ukrajini, već će se konsultovati o tome koje odluke će Kijev približiti pridruženju vojnom savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stoltenberg: Ukrajina može u NATO samo ako pobijedi Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2023

Ukrajina mora da pobijedi u sukobu protiv Rusije kao "suverena evropska država", kako bi pretendovala na članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.