Stoltenberg još dve godine na čelu NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg još dve godine na čelu NATO

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ostaće na toj funkciji još dve godine pošto mu je danas produžen mandat.

NATO je saopštio da su se članice saglasile da bivši norveški premijer ostane generalni sekretar Alijanse do 30. septembra 2020.

U saopštenju se navodi da članice "čestitaju generalnom sekretaru i imaju puno poverenje u njegovu sposobnost da nastavi svoj predani rad na prilagođavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << NATO bezbednosnim izazovima 21. veka".

Prošle nedelje je Nemačka podržala novi mandat za Stoltenberga.

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen je rekla da Stoltenberg ima "punu podršku Nemačke" i dodala da je on "uradio odličan posao u modernizovanju NATO i prilagođavanja njegovih struktura izmenjenoj bezbednosnoj situaciji".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.