Stoltenberg: Svako kršenje Sporazuma o eliminaciji raketa od strane Rusije izazva zabrinutost

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Svako kršenje Sporazuma o eliminaciji raketa od strane Rusije izazva zabrinutost

NATO ne komentariše informaciju o raspoređivanju ruskih raketa sa nuklearnim bojevim glavama, ali napominje da će svako kršenje Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa (RSMD) od strane Rusije izazvati ozbiljnu zabrinutost u Alijansi, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

„Neću komentarisati pitanja u vezi sa obaveštajnim podacima, ali mogu da kažem da će svako nepoštovanje Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa od strane Rusije izazvati ozbiljnu zabrinutost u savezu“, rekao je on novinarima na pitanje da komentariše izjave o RSMD.

U utorak je list „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, javio da je ruska vojska pokrenula potpuno operativnu jedinicu kopnenih krstarećih raketa klase zemlja—zemlja koja, po mišljenju SAD, narušava ovaj sporazum.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je „Rusija bila i ostala posvećena svojim međunarodnim obavezama, uključujući i u okviru pomenutog sporazuma“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.