Stoltenberg: Pregovori o stupanju Makedonije u NATO mogu biti završeni do januara

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Pregovori o stupanju Makedonije u NATO mogu biti završeni do januara

"Pregovori o stupanju Makedonije u NATO već su počeli i mogu biti završeni do januara 2019. godine", rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na brifingu u Briselu.

„Pregovori o stupanju su već počeli i ja očekujem da možemo da ih završimo do januara naredne godine“, rekao je Stoltenberg novinarima uoči sutrašnjeg sastanka ministara odbrane država-članica NATO-a.

On je dodao da za BJR Makedoniju nema drugog puta u NATO, osim prihvatanja sporazuma o promeni imena zemlje.

Referendum o promeni imena koji je održan u nedelju, nije uspeo jer je izlaznost bila manja od 50 odsto.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO: Do januara zaključujemo pregovore sa Makedonijom

Izvor: RTS, 02.Okt.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je da očekuje da će pregovori o pristupanju Makedonije Alijansi biti zaključeni do januara 2019. godine, kao i da "pozdravlja glas 'za' na referendumu" održanom u nedelju u toj zemlji i da je sada "na Skoplju da odluči o narednim koracima". ...

Nastavak na RTS...

NATO najavio velike vojne vježbe u Norveškoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2018

NATO priprema "najveće vojne vježbe u puno godina" na kojima će u Norveškoj kasnije ovoga mjeseca sudjelovati 45 tisuća  vojnika, objavio je danas glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Vježbe se temelje na "fiktivnom, ali realističnom" scenariju i simulirat će kolektivni odgovor NATO-a na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.