Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 08:58

Stoltenberg: Očekujem da Finska i Švedska postanu članice NATO-a veoma brzo

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao na samitu Alijanse u Madridu je da očekuje brzu ratifikaciju članstva Švedske i Finske u tom vojnom savezu.
Jens Stoltenber je rekao da će na samitu ćemo doneti odluku da pozovu Švedsku i Finsku da postanu članice.

"To je neviđeno brzo", rekao je Stoltenberg drugog dana samita NATO-a u Madridu.
Obe zemlje su podnele zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za članstvo u Alijansi sredinom maja.
"Posle poziva, potreban nam je proces ratifikacije u 30 parlamenata. To uvek zahteva neko vreme, ali ja očekujem da će to proći prilično brzo jer su saveznici spremni da pokušaju da se taj proces ratifikacije desi što brže je moguće", istakao je Stoltenberg.
Finski predsednik Sauli Niniste objavio je da su se Helsinki i Stokholm rešili nesuglasice sa Ankarom čime je otvoren put za prijem dve skandinavske zemlje u NATO-u.
 
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vojni samit

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Očekujem brzu ratifikaciju članstva Finske i Švedske

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022

MADRID - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da očekuje brzu ratifikaciju članstva Švedske i Finske u Alijansi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"DANAS NA SAMITU DONOSIMO ODLUKU" Tenzije ne prestaju da rastu - oglasio se Stoltenberg - Švedska i Finska ulaze u NATO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2022

Dve zemlje podnele su zahtev za članstvo u Alijansi sredinom maja, navodi britanska agencija...Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Madridu da očekuje brzu ratifikaciju prijema Švedske i Finske u članstvo Severnoatlantskog vojnog saveza...- Već ćemo na samitu doneti odluku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.