Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO ne želi destabilizovati Rusiju, ali smo morali reagovati

OTAVA - NATO ne pokušava izolovati Rusiju nakon napada na bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji, ali je morao reagovati kako bi pokazao nezadovoljstvo, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, prenosi Rojters.

NATO je prošle sedmice protjerao sedam ruskih diplomata iz svog sjedišta.

“I dalje težimo boljim odnosima s Rusijom, jer je ta država naš susjed i ostaće tu. Ne želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izolovati Rusiju, rekao je Stoltenberg u govoru koji je održao na Univerzitetu u Otavi.

Stoltenberg je istakao da postoji zabrinutost NATO Rusijom koja je anektirala Krim, destabilizovala istočnu Ukrajinu, pomogla sirijski režim i uplitala se u pitanja drugih zemalja.

“Zbog toga smo ovako reagovali, jer ovo nije samo jedan događaj. To je napad koji pokazuje šablon mržnje koju godinama gledamo iz Rusije”, dodao je.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.