Srušio se turski helikopter u Avganistanu, 16 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se turski helikopter u Avganistanu, 16 mrtvih

KABUL -

Dvanaest vojnika i četiri civila su poginuli jutros u Kabulu, kada se turski vojni helikopter srušio na jednu kuću u blizini glavnog grada Avganistana.

Turski helikopter je pao na jednu kuću koja se zapalila, javljaju agencije. Dosad je otkriveno 12 tela vojnika, koji su najverovatnije turski državaljani.

U ruševinama su otkrivena tela četiri civila, stradalih u zapaljenoj kući, potvrdili su policijski zvaničnici u Kabulu, prenela je francuska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AFP.

Portparol NATO snaga u Avganistanu potvrdio je da je helikopter bio u sastavu međunarodnih jedinica. Uzroci ovog incidenta se još istražuju.

U MIP-u u Ankari je potvrđeno da se u Kabulu srušio turski helikopter, ali nisu saopštene pojedinosti o broju poginulih i njihovoj nacionalnosti.

Pripadnici snaga bezbednosti i građani se još nalaze na mestu nesreće i raščišćaju ruševine, pošto se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći.

Ovo je najveća nesreća u međunarodnim snagama u Avganistanu, posle pada američkog helikoptera u avgustu kada je poginulo 30 američkih vojnika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kabul: 16 žrtava u padu helikoptera

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2012

Dvanaest vojnika i četiri civila poginuli su jutros u Kabulu, kada je turski vojni helikopeter pao na jednu kuću u blizini glavnog grada Avganistana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srušio se turski helikopter u Avganistanu

Izvor: Studio B, 16.Mar.2012

Dvanaest vojnika i četiri civila su poginuli jutros u Kabulu, kada se turski vojni helikopeter srušio na jednu kuću u blizini glavnog grada Avganistana. ..Turski helikopter je pao na jednu kuću koja se zapalila, javljaju agencije.Dosad je otkriveno dvanaest tela vojnika koji su najverovatnije turski...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.