Sporije nego što se NATO nadao: Osvajaju oko 100 metara na dan

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 23:56

Sporije nego što se NATO nadao: "Osvajaju oko 100 metara na dan"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da Ukrajinci sporije napreduju u svojoj kontraofanzivi protiv ruskih snaga nego što se Savez nadao.

Kako je dodao, oni ipak osvajaju oko 100 metara na dan, a napredovanje ukrajinskih snaga pohvalio je i britanski premijer Riši Sunak, prenosi dpa.

"Ukrajinci postepeno napreduju i to dokazuje važnost naše podrške i da možemo i da smo voljni da nastavimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomognemo", rekao je na sastanku odbora Evropskog parlamenta u Briselu.

"To su velike borbe, teške borbe, ali oni su uspeli da probiju odbrambenu liniju ruskih snaga. Ruska vojska bila je druga najjača na svetu, a sada je druga najjača u Ukrajini. To je prilično impresivno", kazao je šef NATO-a.

Britanska vlada takođe je danas branila ukrajinsku kontraofanzivu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obavestio je danas britanskog premijera Rišija Sunaka o napretku u telefonskom razgovoru. Sunak je pohvalio ukrajinske oružane snage na njihovu kontinuiranom napredovanju na bojnom polju, saopštio je njegov kabinet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.