Spomen-ploča pirotehničarima VS

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-ploča pirotehničarima VS

Starijim vodnicima Nebojši Miliću i Slaviši Markoviću, pirotehničarima VS koji su stradali na Kopaoniku prilikom demontiranja kasetnih bombi iz NATO bombardovanja, danas je kod Pančićevog vrha otkriveno spomen obeležje sa natpisom "Otgrnuti od zaborava“.

U neposrednoj blizini Pančićevog vrha na Kopaoniku, danas je otkrivena spomen-ploča starijim vodnicima Nebojši Miliću i Slaviši Markoviću, pirotehničarima Vojske Srbije koji su stradali pre godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilikom čišćenja terena na Kopaoniku od kasetnih bombi bačenih za vreme NATO bombardovanja.

Otkrivanju spomen-ploče, na kojoj su urezane reči "Otgrnuti od zaborava...", prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Vazduhoplovstva i PVO general - major Ranko Živak, rodbina i prijatelji stradalih pirotehničara, pripadnici Vojske Srbije.

Živak je istakao da je obeležavanje godišnjice prilika da se podseti da je Vojska institucija u kojoj se ljudi bave visoko rizičnim poslom.

"Svakog dana izvršavaju se zadaci u kojima postoji rizik po zdravlje i život njenih pripadnika, vojnika i starešina. Nesreće ne pogađaju samo pojedince. One su bolan udarac za porodice, rodbinu, prijatelje", poručio je Živak.

"Pripadnici VS koji ne dozvoljavaju da njihovi poginuli drugovi i kolege padnu u zaborav i da se trag koji su ostavili izbriše, podižu spomen - ploču u znak poštovanja prema starijim vodnicima prve klase'', rekao je Živak.

Pored delegacije Vojske Srbije, vence su položile porodice nastradalih i delegacije 98. i 204. vazduhoplovne brigade iz kojih su bili stariji vodnici Milić i Marković.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spomen-ploča pirotehničarima VS

Izvor: Akter, 01.Avg.2013

Pirotehničarima VS Nebojši Miliću i Slaviši Markovićukoji su stradali prilikom demontiranja kasetnih bombi iz NATO bombardovanja, danas je otkriveno spomen obeležje

Nastavak na Akter...

Spomen ploča deminerima VS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2013

Pripadnici Vojske Srbije otkrili su danas, u blizini Pančićevog vrha na Kopaoniku, spomen-ploču starijim vodnicima Nebojši Miliću i Slaviši Markoviću, pirotehničarima koji su poginuli pre godinu dana prilikom čišćenja terena od kasetnih bombi bačenih u NATO bombardovanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.