Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Ivanić da iznese svoj stav o MAP-u

BIJELJINA - Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Nikola Špirić poručio je da bi bilo pošteno da srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić iznese svoj stav o Akcionom planu za članstvo /MAP/ u NATO i da nema potrebe da komentariše stav SNSD-a.

"Jako me interesuje šta Mladen Ivanić lično i kao počasni predsjednik PDP-a misli o tome", rekao je Špirić Srni komentarišući Ivanićeve tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je za otpočinjanje programa Akiconog plana za članstvo u NATO odgovoran SNSD.

Špirić je istakao da SNSD ima jasan stav, ali da smatra da sve druge političke partije u dodvoravanju bošnjačkom članu Predsjedištva BiH Bakiru Izetbegoviću u vezi sa NATO putem žele SNSD kao grudobran, jer nemaju snage ni za šta.

Prema njegovim riječima, ne mogu Srbi i SNSD biti "grudobran politike Mladena Ivanića".

"Ponašanje na ovakav način govori da Ivanić i Izetbegović misle isto. Ako misle isto moraju i da zastupaju isti stav i ja protiv toga nemam ništa", rekao je Špirić.

On je ocijenio da današnja Ivanićeva konferencija za novinare "još jednom pokazuje svu bedastoću srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH".

Špirić je, povodom tvrdnji PDP-a da ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija vrši pritisak na Glavnu službu za reviziju javnog sektora, istakao da se može polemisati o svačijim odlukama, pa i o odlukama i stavovima revizora.

"Ako imaju bolja rješenja, dobro bi bilo da ih ponude, ako imaju alternativu neka je ponude. NJihova jalova kritika da bi građanima omalovažili institucije i pojedince pa i ministra finansija, zapravo ih svrstava u front `janičara` i `halal ministara` u institucijama BiH", rekao je Špirić.

Špirić je ocijenio da pokušaj inkriminacije ministra finansija u uslovima globalne ekonomsko-finansijske krize, pa i krize koja je zahvatila ovaj prostor, predstavlja bezobrazluk prema građanima Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ako je glavni revizor "alfa i omega" svih procesa u Republici Srpskoj, onda druge institucije ne treba da postoje.

"Ali, ako je kancelarija glavnog revizora u zajedničkom frontu napada zajedno sa opozicijom na institucije Republike Srpske onda ministar ima pravo da na to upozori", rekao je Špirić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.