Izvor: Blic, 24.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasojević: Veći stepen nacionalne bezbednosti

Državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević izjavio je da je vlada danas donela zaključak kojim se prihvata osnova za vođenje pregovora i zaključivanje bezbednosnog sporazuma o razmeni informacija Vlade Srbije i NATO-a.



"To je korak kojim se u velikoj meri podiže stepen naše nacionalne bezbednosti i to će apsolutno predstavljati jedan od najznačajnijih koraka koje je Srbija učinila u pravcu pune operacionalizacije našeg članstva u Partnerstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za mir (PZM)", rekao je Spasojević.

On je u izjavi Tanjugu istakao da će taj sporazum "u najskorije vreme u ime Srbije potpisati ministar odbrane Dragan Šutanovac".

Spasojević je naveo da je zaključkom vlade određena i delegacija koja će voditi pregovore o bezbednosnom sporazumu o razmeni informacija.

Delegaciju će predvoditi Spasojević, a njeni članovi će biti i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstava unutrašnjih poslova.

"Potpisivanje bezbednosnog sporazuma o razmeni informacija između Srbije i Zapadne alijanse je preduslov za naše puno učešće u Partnerstvu za mir, rekao je Spasojević,

On je podsetio da je još pre godinu dana Vlada Srbije usvojila Prezentacioni dokument "kojim je u punoj meri operacionalizovana naša saradnja sa zemljama partnerima" u PZM.

"Srbija želi da u potpunosti bude uključena u sve aktivnosti PZM i da učvrsti svoju evroatlantsku perspektivu", rekao je Spasojević, koji je pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasojević: Veći stepen nacionalne bezbednosti

Izvor: Kurir, 24.Jul.2008

BEOGRAD, 24. jula (Tanjug) - Državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević izjavio je da je vlada danas donela zaključak kojim se prihvata osnova za vođenje pregovora i zaključivanje bezbednosnog sporazuma o razmeni informacija Vlade Srbije i NATO-a. "To je korak kojim se u velikoj meri...

Nastavak na Kurir...

Vlada odobrila Bezbednosni sporazum o razmeni informacija sa NATOM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je danas da potpiše Bezbednosni sporazum o razmeni informacija..sa NATO, bez čijeg potpisivanja nema punopravnog članstva Srbije u Partnertsvu za mir, izjavio je državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević. On je naglasio da su ovom odlukom širom otvorena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.