Španac iz NATO u Prištini: Ne može premijer Haradinaj

Izvor: B92, 01.Nov.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španac iz NATO u Prištini: Ne može "premijer Haradinaj"

Ambasador Španije u NATO Migel Agire de Karser je, tokom posete bazi KFOR u Prištini, od kosovskih zvaničnika tražio da se ne predstavljaju funkcijama.

Kako prenosi prištinski "Ekspres", tokom posete koja se dogodila prošle nedelje, on je od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zatražio da se ne predstavlja kao premijer, kao i od drugih kosovskih zvaničnika da se ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju, a od predstavnika Kosovskih bezbednosnih snaga da budu bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniformi.

List navodi da je to bio dan kada je Španija bila suočena sa nezavisnošću Katalonije, a španski ambasador u NATO je postavio uslove pod kojima zvaničnici kosovskih institucija mogu da prisustvuju sastanku sa ambasadorima NATO-a.

Izvori "Ekpresa" ukazuju da je Haradinaj na to odgovorio odbijanjem da prisustvuje sastanku, a potom i odbijanjem da učestvuje na zajedničkoj konferenciji sa visokim zvaničnicima NATO u štabu Kfora.

Delegaciju NATO-a predvodila je zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Getemeler, koja se sastala sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Ona se, kako navodi "Ekspres", obraćala kosovoskim zvaničnicima samo ličnim imenima, ne pominjući njihove funkcije i vodeći računa da se ne prejudicira ništa o statusu Kosova.

Španija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, uz još četiri zemlje EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predstavnik NATO ne priznaje nezavisnost Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2017

Ambasador Španije u NATO Migel Agire de Karser, je tokom posete bazi KFOR u Prištini, od kosovskih zvaničnika tražio da se ne predstavljaju funkcijama...Kako prenosi prištinski "Ekspres", tokom posete koja se dogodila prošle nedelje, on je od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zatražio da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.