Šolc odbrusio Trampu, kratko i jasno

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 22:14

Šolc odbrusio Trampu, kratko i jasno

Nemački kancelar Olaf Šolc odgovorio je američkom predsedniku Donaldu Trampu u vezi pretnji ako članice NATO ne budu plaćale svoje obaveze.

Kancelar je nazvala bilo kakvu "relativizaciju" garancije za međusobnu odbranu NATO-a "neodgovornom".

Nemački kancelar Olaf Šolc je u ponedeljak uzvratio Donaldu Trampu, a da nije pominjao ime bivšeg predsednika SAD, nazvavši svako "relativizovanje međusobnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrambenih obaveza NATO-a neodgovornim i opasnim".

"Obećanje alijanse o zaštiti primenjuje se bezrezervno – svi za jednog, jedan za sve", rekao je Šolc, stojeći u kancelariji u Berlinu pored poljskog premijera Donalda Tuska, koji se pozvao na istu frazu u komentarima datim ranije tokom dana.

"I dozvolite mi da budem jasan u vezi sa trenutnom situacijom", nastavio je Šolc, "svako relativizovanje garancije NATO-a o uzajamnoj pomoći je neodgovorno i opasno i isključivo je u interesu Rusije. Nikome se ne može dozvoliti da se kocka sa evropskom bezbednošću."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.