Šojgu: Rusija uvodi tri nove divizije da se suprotstavi NATO

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Rusija uvodi tri nove divizije da se suprotstavi NATO

Rusija će uvesti tri nove divizije na zapadu i na jugu zemlje da se suprotstavi jačanju snaga NATO-a blizu njenih granica, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Ministarstvo odbrane donelo je niz mera u cilju suprotstavljanja jačanju snaga NATO-a blizu ruske granice", rekao je Šojgu.

On je naveo da će do kraja godine dve nove divizije biti formirane u zapadnoj vojnoj oblasti i jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u južnoj vojnoj oblasti.

U poslednje vreme povećao se broj incidenata u Baltičkom moru, gde su se ruski avioni više puta približili američkim vojnim brodovima ili avionima. NATO je juče potvrdio da neće oklevati da brani svoje saveznike u slučaju ruske agresije posle još jedne objave Estonije da su ruski avioni narušili njen vazdušni prostor.

Od kada je Moskva pripojila rusko poluostrvo Krim u aprilu 2014, odnosi NATO-Rusija su na najnižem nivou i NATO je nedavno na svom istočnom krilu rasporedio dodatna vojna sredstva i povećao broj patrola i vežbi. Alijansa je na samitu 2014. odlučila da pojača svoje prisustvo duž granice s Rusijom, što je Moskva primila s ogorčenjem.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.