Skupština usvojila sporazum Srbije i NATO

Izvor: Akter, 07.Jul.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila sporazum Srbije i NATO

Skupština Srbije usvojila je danas Sporazum između država članica NATO-a i ostalih država učesnica u programu "Partnerstvu za mir" o status njihovih snaga

Taj sporazum onemogućava prolaz strane vojske kroz Srbiju bez poziva države.

Sporazum, kako je u obrazloženju navedeno, obezbediće nesmetano funkcionisanje i podizanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije zajedničkim angažovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa drugim potpisnicama tog sporazuma u multinacionalnim operacijama.

Taj sporazum će doprineti i ispunjenju međunarodnih obaveza Srbije prema konceptu operativnih sposobnosti u cilju priprema sopstvenih snaga za aktivan doprinos jačanju evropske spoljne i bezbednosne politike.

Doprineće i dostizanju interoperatibilnosti Vojske Srbije za omogućavanje obuke jedinica stranih armija u bazi "Jug".

Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Skupština je usvajanjem tog sporazuma završila vanrednu sednicu koja je počela 2. jula ove godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.