Skaparoti: Crna Gora u NATO-u od presudnog značaja za SAD

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skaparoti: Crna Gora u NATO-u od presudnog značaja za SAD

Uključivanje Crne Gore u NATO je od presudnog značaja za SAD, rekao je komandant američkih trupa u Evropi general Kertis Skaparoti.

„Od presudnog je značaja da Crna Gora bude u NATO-u. Oni imaju takvu želju, ispunili su "mapu puta" “, rekao je Skaparoti na raspravi u američkom Senatu.

General je rekao da ukoliko se Crna Gora na pridruži NATO-u, to će uticati na druge zemlje, a posebno u Istočnoj Evropi, koje „gledaju ka Zapadu“ i žele da budu partneri NATO-a.

Skaparoti je predložio i da se pruži otpor „ruskoj propagandi“, kao što se to radilo tokom Hladnog rata.

„Rusi propagandu posmatraju kao deo svog spektra borbenih mogućnosti. To je njihov asimetrični pristup“, rekao je Skaparoti na Odboru za oružane snage američkog senata.

„Mi u vojsci imamo centar za informacione operacije i on se koristi za suprotstavljanje zlonamernom uticaju u Evropi. Ali nama je, zaista, potreban potpuni vladin pristup, sveobuhvatna kampanja vlade. Moramo da nađemo i formulišemo strategiju na državnom nivou. Tokom Hladnog rata smo je imali. Mislim da je sada nemamo“, istakao je Skaparoti.

Prema njegovim rečima, neophodno je da se „ojačaju i finansiraju“ radne grupe na međuinstitucionalnom nivou za „suprotstavljanje ruskoj propagandi“.

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Skaparoti: Članstvo CG u NATO ključno

Izvor: VOA, 23.Mar.2017

Komandant NATO-a snaga u Evropi, general Kertis Skaparoti rekao je da je suštinski važno da Crna Gora bude primljena u NATO. Skaparoti je tokom pretresa pred senatskim Odborom za oružane snage rekao da bi izostanak ratifikacije crnogorskog članstva imao negativne posljedice na politiku otvorenih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.