Sirski se sastaje sa ministrima odbrane NATO: Otkriće kakvo je stanje

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 16:49

Sirski se sastaje sa ministrima odbrane NATO: Otkriće kakvo je stanje

Oleksandr Sirski, novi glavnokomandujući vojske Ukrajine, obavestiće ministre odbrane NATO-a o situaciji u Oružanim snagama Ukrajine.

Tada će saopštiti najnovije informacije sa bojnog polja na redovnom sastanku u Briselu u četvrtak, javlja TASS, pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

"Očekujemo da će novi glavnokomandujući Sirski obavestiti savezničke ministre odbrane NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o situaciji sa kojom se suočavaju ukrajinske snage i situaciji na bojnom polju", rekao je neimenovani diplomata.

On je dodao da se očekuje da će se Sirski obratiti šefovima odbrane NATO-a preko video linka.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je 8. februara Oleksandra Sirskog za vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je sa te funkcije smenjen Valerij Zalužni.

Zelenski je takođe imenovao general-majora Anatolija Barhileviča za novog načelnika Generalštaba, koji je na toj poziciji zamenio Serhija Šaptalu.

Zelenski je 2020. godine uveo novu poziciju vrhovnog komandanta Oružanih snaga, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba.

Načelnik Generalštaba je do te promene bio glavnokomandujući u ukrajinskoj vojsci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.